4 mei – GEEN georganiseerde Dodenherdenking in Zevenbergen

Vanwege Covid-19 kan er helaas geen georganiseerde dodenherdenking plaatsvinden bij het monument in het Julianaplantsoen in Zevenbergen.

 

Ook de gebruikelijke bezinningsbijeenkomst in één van de kerken op de Markt, voorafgaand aan de 2 minuten stilte bij het monument, vervalt.

Kunnen we dan slachtoffers in 2020 niet herdenken? Jazeker, maar op een andere manier dan we gewend zijn:

Het Nationaal Comité roept ons allemaal op om op 4 mei, alleen dit jaar, de hele dag de vlag halfstok te hangen. Op 5 mei is het vlagprotocol, zoals ieder jaar: de hele dag in top.

Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland, en dus ook van Zevenbergen, op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Op deze manier kunnen we toch met elkaar alle slachtoffers herdenken die sinds de Tweede Wereldoorlog en daarna bij vredesoperaties omkwamen.

De muziek voor het Taptoe signaal kan je vinden op : https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/voor-organisatoren/herdenking-organiseren/muziek/taptoe