Activiteiten

Programma voor 2022

Op 4 mei is weer de traditionele Dodenherdenking, om 20.00 uur in het Julianaplantsoen.

De herdenking wordt voorafgegaan door een bezinningsbijeenkomst in de rooms-katholieke Bartholomeuskerk op de Markt in Zevenbergen. Sprekers zijn een lid van het College van B&W en de heer Ebo Roek.  Medewerking wordt verleend door het koor Zezam, organist is de heer Aart van Muijen. Aanvang 19.00 uur.

Op 5 mei om 10.00 uur is de ontvangst van het Vrijheidsvuur bij het monument in het Julianaplantsoen. Het Vrijheidsvuur, ontstoken in Wageningen, wordt door lopers van de Moerdijkrunners naar Zevenbergen gebracht. Eén van de leden van het College van B&W neemt het vuur in ontvangst en ontsteekt het vuur van het monument.

Op 10, 11 en 12 mei verzorgt de Stichting weer de 2-jaarlijkse presentatie voor de basisscholen over de gebeurtenissen in Zevenbergen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er wordt vooral stilgestaan bij wat er in de meidagen 1940 gebeurde en tijdens de bevrijding in november 1944.

De presentaties worden gegeven in de RK kerk waarbij een bezoek aan de kelder, waar in 1944 ruim 2700 mensen verbleven, centraal staat. De presentaties zijn voor de groepen 7 en 8.